Kompletterande svenskundervisning

Här hittar du en förteckning över kompletterande svenska utomlands. Sidan uppdateras kontinuerligt.

Totalt antal: 30
Sök skolenhet - Lägg till skolenhet

Svenska Skolan i Wien

Österrike, Wien

Hemsida: www.svenskaskolan.at

Svenska barn eller barn med svensk anknytning, som går sin ordinarie skolutbildning på andra skolor, kan genom vår försorg få kompletterande undervisning i svenska. Målet med denna del av vår verksamhet är att förstärka och utveckla det svenska språket i både tal och skrift. Barnen får undervisning om svensk kultur och traditioner, geografi, historia och samhällskunskap. Svensk nutidsorientering finns också som en naturlig del i undervisningen. I våra lokaler finns ett stort bibliotek med svenska böcker och veckotidningar med nyheter gjorda särskilt för barn. Undervisningen vänder sig till barn mellan 6-16 år och bedrivs en eftermiddag i veckan av utbildade svenska lärare. Barnen delas in i grupper efter ålder och nivå för att undervisningen ska kunna bli så individanpassad som möjligt. Från och med årskurs 6 läser eleverna svenska på distans som enstaka ämne genom Sofia Distans (länk) och får handledning varannan vecka hos oss. Vi följer Skolverkets läroplan för kompletterande undervisning i svenska.

Melbourne Swedish Community School

Australien, Melbourne

Hemsida: http://svenska.svenskaskolanmelb.org.au/

Vi erbjuder kompletterande svenskundervisning på tisdagkvällar eller lördagar ,för elever från Foundation till årskurs 12 (5 till 18 år). Vi finns centralt i Toorak, Melbourne. Dessutom h ar vi en filial i Geelong där undervisningen sker på måndag eftermiddagar.


Svenska Skolföreningen i Sofia

Bulgarien, Sofia

 

Svenska Skolföreningen i Sofia, Bulgarien grundades 1 juni 2017. Vi är ett härligt litet gäng med barn i olika åldrar som träffas på lördagar i centrala Sofia. Förutom stavning och litteratur, så lär vi oss även mycket om Sverige. Varje gång vi träffas har vi ett särskilt tema om tex traditioner, historia, geografi, musik, sport, djur och natur, svenska uppfinningar, kända svenskar, mm. Flera gånger har vi även bjudit in föräldrar, som berättar om sitt yrke, landskapet de kommer från eller något annat intressant tema. Tillsammans med barn och föräldrar firar vi lucia, midsommar, kanelbullens dag, våffeldagen, mm. Vårt mål är att barnen ska bli allt bättre på att prata och förstå svenska, men också att känna ett starkare band till Sverige, samtidigt som vi har roligt tillsammans med lekar, pyssel och svenskt fika. Vi vill även uppmuntra och stödja föräldrarna i den tuffa utmaningen att hålla igång barnens svenska. Varmt välkommen till Svenska Skolföreningen i Sofia! Ann-Kristin Stefanov Ordförande/lärare

Svenska skolan på Cypern

Cypern, Nicosia

Hemsida: www.svecyp.com

Svenska föreningen på Cypern bedriver kompletterande undervisning i svenska på Cypern i följande orter: Nicosia, Ayia Napa och Limassol. Aktuell information finner ni på Facebook: https://www.facebook.com/SvenskaSkolanPaCypern/


Svenska skolan

England, London

 

Kompletterande svenskundervisning för barn 3-15 år. Grupp eller enskilt. Mycket sång och ramsor för de yngsta och läsning för alla.

Svenska Skolan i Milton Keynes

England, Milton Keynes

 

Svenska Skolan i Milton Keynes, Buckinghamshire, England startade år 2005. I skolrummet för de barn som är 6 år och äldre så är det givetvis en regel att alla barn måste förstå och ha grundläggande språkkunskaper i svenska, och att svenska måste pratas aktivt i hemmet . I lilla gruppen för barn upp till 6 år hjäper föräldrarna de yngsta att lära sig svenska språket genom sång och musik och roliga lekar bland annat. Vi vuxna kommer från hela landet, från Malmö i söder till Umeå i norr, så barnen får lära sig att höra olika Svenska dialekter på köpet! Vi har alltid fika med kaffe, te, saft och hembakta godsaker att bjuda på - och försöker så gott det går att även fira de olika bakverkens dag - som Våffeldagen och Kanelbullens dag i Oktober! Utöver våra lektioner så firar vi tillsammans midsommar, spelar brännboll på våra skolavslutningar och vi är ett stort gäng vuxna och barn i olika åldrar som varje år \\\\\\\"lussar\\\\\\\" på IKEA i Milton Keynes. Inte att förglömma är att till varje Lucia och Julfest så kommer den svenska tomten med en stor säck med julklappar till varje barn ( de får alltid en en bok på svenska så klart ! ) Med vänliga hälsningar, Svenska Skolan i Milton Keynes * * * * * * * * * * Har du talat svenska med ditt/dina barn i dag?? * * * * * * * * * *


Svenska Skolan i Paris

Frankrike, Paris

Hemsida: www.svenskaskolanparis.com

Vi erbjuder kompletterande svenskundervisning varje onsdag kl 14.45-16.30. Undervisningen vänder sig till barn från 6 år där det svenska språket är levande i familjen. Vi har tre grupper där vi delar in barnen efter nivå. Vi har runt 40 barn varje år. Avgiften är 500€/år. Barnen får undervisningen i det svenska språket och arbetar också med svenska traditioner, kultur och samhällsliv. Lucia, jul och andra högtider uppmärksammas.

Svenska Skolföreningen Tokyo

Japan, Tokyo

Hemsida: http://svenskaskolantokyo.org

Svenska skolan i Tokyo erbjuder kompletterande undervisning i svenska för barn där svenskan är ett levande språk i hemmet. Vår undervisning följer skolverkets styrdokument. Undervisningen inriktar sig på att upprätthålla och utveckla barnens kunskaper i svenska språket, svenskt samhälle och svensk kultur.


Intresserade av fler kompletterande svenskundervisningar? Bläddra vidare!