Kompletterande svenskundervisning

Här hittar du en förteckning över kompletterande svenska utomlands. Sidan uppdateras kontinuerligt.

Totalt antal: 102, antal elever registrerade idag 4710
Sök skolenhet - Lägg till skolenhet

Swedish School in Ft. Lauderdale

USA, Fort Lauderdale

Hemsida: www.svenskaskolanifortlauderdale.com/

Swedish Carolina School

USA, Greensboro

 

Swedish Carolina School bildades på 80 talet. Volvo har sitt huvudkvarter här i Greensboro och Svenska skolan möts en gång i veckan i Volvos lokaler. Vi har ca 12-14 elever en blandning av expats och barn till svenskar som bosatt sig här permanent.


Svenska skolan i Miami

USA, Miami

Hemsida: www.svenskaskolanifortlauderdale.com/

ASI American Swedish Institute

USA, Minneapolis

Hemsida: www.ASImn.org


Svenska Skolan i Portland

USA, Portland

Hemsida: www.swedishschool.org/

The goal of the Swedish School in Portland is to develop the students’ ability to comprehend, speak, read, and write Swedish. In addition, the students learn about their cultural heritage through songs, traditions, geography, history, and literature. Students at the Swedish School build self-confidence and make friends with other Swedish-speaking children.

Svenska skolan San Diego

USA, San Diego

Hemsida: www.svenskaskolansd.org

Svenska Skolan i San Diego startades 1999 och är en volontär-baserad organisation som stöder svenska familjer med att hålla det svenska språket och kulturen levande för nästa generation. Vi är över 50 familjer med runt 100 barn som träffas varje vecka. Vi erbjuder lektioner för barn över nio månader. ?Förutom lektionerna ser vi till att fira svenska traditioner tillsammans, som till exempel fettisdag med semlor, våfflor med sylt och grädde, luciatåg med gåshudsgaranti, påskkärringar, och dans runt granen efter köttbullar, sill och pepparkakor!


The Scandinavian School in San Francisco

USA, San Francisco

Hemsida: www.scandinavianschool.org/

The Scandinavian School i San Francisco är en förskola på heltid för barn 2-5 år gamla. Alla lärare talar svenska, norska eller danska i klassrummen. Vi har också ett utomhusprogram tre dagar i veckan för barn 3-5 år gamla som får uppleva olika delar av San Francisco då de tar sig runt i staden på vår specialbyggda förskolebuss. Vi har 4 olika svenska K-5 skolprogram som träffas en gång i veckan i SF, Marin och Menlo Park och ett danskt K-5 program i SF. I Marin, Menlo Park och SF har vi även en-gång-i-veckan-förskola på svenska för de som inte går på heltidsförskolan. Skolans senaste tillägg är finska språkklasser för barn varannan lördag. Skolan erbjuder också svenska vuxenklasser på flera olika nivåer, samt danska och norska vuxenklasser. Vi organiserar även olika evenemang hela året, som påskpyssel, julpyssel, vikingadag, rågbrödsbak, knäckebrödsbak, konstklass, och innebandy, allt med anknytning till Skandinavien. I samverkan med svenska konsulatet i SF arrangerar vi också konsert, teater, och författarbesök från Sverige.

Svenska Skolföreningen i Seattle

USA, Seattle

Hemsida: skolforeningen.org

Vi erbjuder kompletterande svenska för - förskoleålder från 3 år - grundskola - gymnasium, med fokus på förberedelse för ALTA-prov och TISUS-prov Undervisningen sker cirka 3 söndagar i månaden i lokaler på The Swedish Club i Seattle, WA, USA.


Intresserad av fler skolor/skolföreningar med kompletterande svenskundervisning? Bläddra vidare!