Kompletterande svenskundervisning

Här hittar du en förteckning över kompletterande svenska utomlands. Sidan uppdateras kontinuerligt.

Totalt antal: 99, antal elever registrerade idag 4630
Sök skolenhet - Lägg till skolenhet

Svenska Språkföreningen i Athen

Grekland, Aten

Hemsida: www.svenska.gr

Svenska Språkföreningen i Athen har undervisat i kompletterande svenska sedan 1973. Vi har elever årskurs 1 till årskurs 3 i gymnasiet. Föreningens styrelse anordnar också svenska aktiviteter under året, oftast med svenskt tema, t ex Lucia (i samarbete med Svenska kyrkan) och friluftsdagar. Vi har ett gott samarbete med Svenska Institutet i Athen och anordnar varje år tillsammans med dem och många andra språkskolor och institut i Europeiska Språkdagen (European day of Language).

Svenska skolföreningen i Karditsa

Grekland, Karditsa

 

Vi är en liten förening som erbjuder kompletterande svenskundervisning för elever med anknytning till Sverige, från förskolenivå upp till årskurs 12. Dessutom anordnar vi olika aktiviteter för att bibehålla och lära ut våra svenska seder och tankesätt.


Svenska skolföreningen i Thessaloniki

Grekland, Thessaloniki

 

Vi erbjuder kompletterande undervisning i svenska och lär barnen om kultur och traditioner. Alla barn i skolåldern som har svenska som ett levande språk i hemmet är välkomna. Förutom undervisning anordnar vi även andra aktiviteter, och varje år hålls skolavslutning och luciafirande med syskon och föräldrar.

Svenska skolföreningen i Hongkong

Hongkong, Hongkong

Hemsida: svenskaskolan.hk

Svenska skolan i Hongkong erbjuder kompletterande undervisning i svenska för elever från förskoleklass till årskurs 9 som talar svenska i hemmet med minst en förälder. Barnen delas in i grupper efter ålder och förkunskaper och vi jobbar aktivt med att utveckla barnens svenska, både muntligt och skriftligt. Vi jobbar även med olika teman, t ex kring svensk historia, samt äter semlor, firar Lucia och har svensk skolavslutning med sånger och jordgubbstårta!


Svenska skolan i Milano

Italien, Milano

Hemsida: www.svenskaskolanimilano.it

Om svenska är roligare än dans har vi lyckats i vårt mål. Vi älskar våra Milano-kids!

Svenska Skolföreningen Tokyo

Japan, Tokyo

Hemsida: svenskaskolantokyo.org

Svenska skolan i Tokyo erbjuder kompletterande undervisning i svenska för barn där svenskan är ett levande språk i hemmet. Vår undervisning följer skolverkets styrdokument. Undervisningen inriktar sig på att upprätthålla och utveckla barnens kunskaper i svenska språket, svenskt samhälle och svensk kultur.


Svenska skolan Calgary

Kanada, Calgary

Hemsida: www.swedishschool.com

Svenska Skolan i Ottawa

Kanada, Ottawa

Hemsida: svenskaklubbenottawa.ca

Vi startade skolan här i Ottawa 2007 och har sedan started haft runt 20-30 barn registrerade varje år. Vi träffas varje lördag under läsåret och pratar, läser och skriver på svenska. Vi lär oss om Sverige och om svensk kultur och har roligt på svenska..


Intresserad av fler skolor/skolföreningar med kompletterande svenskundervisning? Bläddra vidare!