Kompletterande svenskundervisning

Här hittar du en förteckning över kompletterande svenska utomlands. Sidan uppdateras kontinuerligt.

Totalt antal: 94, antal elever registrerade idag 4285
Sök skolenhet - Lägg till skolenhet

Skandinaviska skolan i Hamburg

Tyskland, Hamburg

Hemsida: www.skanskol.de

Vi erbjuder kompletterande svenska en dag i veckan. För mer information kontakta oss: e-post: info@skanskol.de Tel: +49 404208829

Svenska Skolan Rhein-Neckar

Tyskland, Heidelberg

Hemsida: www.svenska-skolan-rhein-neckar.de/

Svenska Skolan Rhein-Neckar grundades för att ge svensktalande barn i Rhein-Neckar området (runt Heidelberg / Mannheim / Ludwigshafen) en möjlighet att få undervisning på och i sitt modersmål. Skolan är öppen för alla elever som har minst en svensk förälder och där svenskan är ett levande språk i hemmet. Familjen måste dessutom vara medlem i skolföreningen. Skolan ger kompletterande undervisning i det svenska språket. Dessutom vill vi förmedla kunskaper om svensk kultur, historia, geografi och samhällskunskap, allt för att stärka barnens svenska identitet. Undervisningen följer skolverkets läroplaner. Verksamheten finansieras av en årlig skolavgift och statsbidrag från skolverket. Undervisningen ges i två grupper: måndagar, 16:00 – 17:30, Internationale Gesamtschule Heidelberg, (IGH), Baden Badener Str. 14, Heidelberg-Rohrbach lördagar, 10:00 – 13:00, i PrimaSchwedischs lokaler, Seilerstr. 20a, Ludwigshafen På måndagar i IGH finns det en miniskolegrupp för barn under 6 år och deras föräldrar, samma tid och plats som skolundervisningen


Svenska Skolföreningen i Köln

Tyskland, Köln

Hemsida: www.dsg-koeln.de/schulverein.html

Schwedischen Schulvereins Frankfurt e.V.

Tyskland, Kassel

Hemsida: www.svenskaskolan.de

Svenska skolan erbjuder undervisning för barn i Kassel. Undervisningen, som bedrivs på uppdrag av Skolverket i Sverige följer Skolverkets kursplan och omfattar: svenska språket; läsa, förstå, tala och skriva samt svensk historia, geografi, kultur och samhällskunskap. Undervisningen äger rum i Bürgerhaus Harleshausen, Rolf-Lucas-Straße 22, Kassel. Undervisningen sker två lördagar per månad mellan kl.10:00 -13:00.


Svenska skolföreningen i München

Tyskland, München

Hemsida: www.skolan-i-muenchen.de/

Svenska Skolan i München grundades 1974 och har idag drygt 100 elever upp till årskurs 6. Undervisningen äger rum ungefär varannan lördag, utom när den vanliga skolan har lov i Bayern. Vi firar också Lucia och midsommar tillsammans i föreningen.

Svenska skolföreningen i Stuttgart

Tyskland, Stuttgart

 

Svenska Skolföreningen bildades 1972. Föreningen har sedan dess bedrivit kompletterande svenskundervisning för barn och ungdomar på uppdrag av skolverket i Sverige. Vårt syfte är att hålla det svenska språket och kulturen levande. Undervisningen äger rum en dubbeltimme i veckan och riktar sig till barn som är sex år och äldre. Barnen är indelade i tre grupper. För de yngre barnen finns en lekgrupp, där vi sjunger och pysslar tillsammans. Förutom undervisning i svenska har vi friluftsdagar med gångprov och olika temadagar. Dessutom deltar barnen varje år i SUF-VM. Föreningen arrangerar även luciatåg, julfest och midsommarfirande.


Svenska Skolföreningen i Budapest

Ungern, Budapest

Hemsida: www.facebook.com/Svenska-skolan-i-Budapest-143965029004380/?ref=bookmarks

Svenska Skolföreningen i Budapest erbjuder kompletterande undervisning i svenska för barn cirka 3 år och uppåt. VI ses en-två gånger varannan vecka för lektioner i ungefär en timme. Verksamheten är inriktad på det sociala och syftar framförallt till att svensktalande barn i Budapest ska kunna träffa andra svensktalande barn.

Svenska Skolan Atlanta

USA, Atlanta

Hemsida: www.swedishschoolatlanta.org


Intresserad av fler skolor/skolföreningar med kompletterande svenskundervisning? Bläddra vidare!