Svensk/skandinavisk skola (heldagsskola)

Här hittar du en förteckning över svenska heldagsskolor utomlands.

Totalt antal: 17, antal elever registrerade idag 1345
Sök skolenhet - Lägg till skolenhet

Svenska Skolan Fuengirola

Spanien, Fuengirola

Hemsida: www.skolan.es

Svenska skolan Teneriffa

Spanien, Los Cristianos

Hemsida: www.teneriffaskolan.se

Svenska skolan Teneriffa är en svensk utlandsskola som välkomnar barn och elever från 3 års ålder och uppåt. Skolan har funnit i 15 år och välkomnar även elever på kort tid då skolan har en särskild korttidsklass under högsäsong för elever i åk 3-9.


Svenska skolan Marbella

Spanien, Marbella

Hemsida: www.svenskaskolanmarbella.com

Svenska Skolan Mallorca

Spanien, Palma

Hemsida: www.svenskaskolanmallorca.com


Svenska skolan Gran Canaria

Spanien, San Augustin

Hemsida: www.svenskaskolangc.com

Svenska skolan Gran Canaria ligger i svenskorten San Agustin på södra delen av ön. Vi finns i området Rocas Rojas, vilket ger oss tillgång till stora grönområden, lekytor, tennisbanor och flera poolområden och vi befinner oss bara ett par hundra meter från finkornig sandstrand. Skolan har ett centralt läge mitt i San Agustin mellan Svenska kyrkan och Rocas Rojas reception. Svenska skolan Gran Canaria har små undervisningsgrupper, vilket skapar en unik arbetsro och trygghet. Skolan erbjuder undervisning för barn mellan 3-5 år, förskoleklass - årskurs 6, samt distansundervisning för årskurs 7-9 och gymnasium. Skolans profil är språk och alla elever läser svenska, engelska och spanska. Efter skoltid erbjuds eleverna fritids men även extra undervisning i spanska för dem som önskar.

Sanuk Svenska Skolan Thailand

Thailand, Koh Lanta

Hemsida: svenskaskolanthailand.se/

Svensk skola på Koh Lanta, Phuket, Huay Yang och i Hua Hin. Sanuk betyder att ha roligt och att trivas på thailändska, det är precis så vi har det hos oss! Sanuk-Svenska skolan Thailand var den första svenska skolverksamheten som etablerades i Thailand och vi är idag också den skola som kommit att utvecklats mest i landet. Vi har sedan starten haft den stora glädjen att få ta emot 1 000- tals barn och lära känna deras familjer. Fokus för Sanuk har redan från etableringen av den första skolan varit kvalité, personlig utveckling och gemenskap vilket är verksamhetens grundvärderingar. Vi vill att det ska vara möjligt för barnfamiljer att ta en paus från vardagen hemma men ändå få tillgång till en högkvalitativ skolgång. Just det är nog också en del av förklaringen till varför just våra skolor fått växa och utvecklats så positivt i Thailand under alla år. Vi håller fokus på det som är viktigt. Vi erbjuder skola (F- åk 9), förskola och barnklubb (från 3 år) till semestrande och permanentboende familjer i Thailand. Vi följer naturligtvis den svenska läroplanen både för skola och förskola. Kombinationen av noggrant utvalda och utbildade svenska pedagoger med minst 5 års erfarenhet, små grupper om ca 12 elever, lokaler i en vacker och lugn miljö, har lett till att barn och föräldrar trivs hos oss och regelbundet väljer att återvända. Ingen av våra skolor är dessutom större än att alla barn får ett personligt bemötande och tidigt lär känna varandra och alla vuxna på skolan. Skolorna generellt kännetecknas och beskrivs ofta av den gemenskap och glädje som råder. Läs gärna mer om våra olika skolor under fliken “Om Sanuk”. Förutom kunskap och lärande jobbar vi aktivt med personlig utveckling och gemenskap. Den personliga utvecklingen är viktig och det är därför självklart för oss att ta hänsyn till varje barns unika förutsättningar och utgå från deras individuella behov, kompetenser och målsättningar. Med en god gemenskap mellan barn och vuxna kommer trygghet och det är grunden för att trivas och utvecklas. Allt detta tillsammans med vårt medvetna arbete med skolans värderingar ledde under 2012 till att det kvalitetsmedvetna bolaget Apollo valde Sanuk när de ville inleda ett samarbete med en skola i Thailand. Det ser vi som ytterligare ett kvitto på att vi valde rätt inriktning på vår verksamhet redan vid etableringen 2004.


Svenska Skolan Berlin

Tyskland, Berlin

Hemsida: www.svenskaskolan-berlin.de

Svenska Skolan Atlanta

USA, Atlanta

Hemsida: swedishschoolatlanta.org/

Svenska Skolan Atlanta har sedan 1994 gett möjligheten till svensktalande barn i Atlantaområdet att få chansen att träna på det svenska språket utanför hemmet. Vi träffas två söndagar i månaden under skolåret för att lära barnen att tala, läsa och skriva på svenska samt att få en grundläggande undervisning om Sverige och dess kultur och traditioner. För övrigt anser vi att det är viktigt att ha roligt tillsammans samtidigt som vi lär ut det svenska språket, vilket vi gör genom olika sociala evenemang (tex friluftsdag, påskfest) då elevernas familjer också kan medverka för att skapa en trevlig gemenskap mellan familjer inom organisationen.


Intresserade av fler heldagsskolor? Bläddra vidare!