Grund- och gymnasieskolor utomlands där svenska läses som ett främmande språk

Här hittar du en förteckning över grund- och gymnasieskolor utomlands där svenska läses som ett främmande språk. Sidan uppdateras kontinuerligt.

Totalt antal: 19, antal elever registrerade idag 785
Sök skolenhet - Lägg till skolenhet

Skola ?548

Ryssland, Moskva

Hemsida: cou548.mskobr.ru

Hej! Jag heter Anna Liapina. Jag arbetar som lärare i skolan nummer 548 i Moskva. Vi har flera främmande språk i skolan, till exempel, engelska, tyska, franska, italienska, kinesiska och japanska. I början av oktober börjar jag undervisa i svenska. Den blir en studiekurs som elever tar ytterligare. Vi börjar med en grupp av 10 -12 elever. Jag hoppas det går bra och i framtiden ska vi ha ett par nya grupper varje år.

Friedrich-Ludwig-Jahn-Gymnasium

Tyskland, Greifswald

Hemsida: www.jahngymnasium.de/

Vi är ett gymnasium med ungefär 550 elever i nordöstra Tyskland som erbjuder svenska som B-språk. Här undervisas elever från årskurs 7 till 12 och de kan även ta grundkurs eller avancerad kurs i svenska och göra studentexamen i svenska. Svenska har undervisats sedan 1997 och det har blivit en succé. Språket har etablerat sig väl på skolan så att vi är tre lärare nu som jobbar med det svenska språket. Bredvid undervisningen genomför vi språktävlingar för skolan, ordnar ett skolutyte för intresserade i årskurs 10 och firar Lucia.


Deáktéri Evangélikus Gimnázium

Ungern, Budapest

 

På gymnasiet pågår sedan minst nio år tillbaka svenskundervisnig som erbjuds i form av eftermiddagskurs. Vi har treårs pass, gruppen börjar med ca 10-12 elever och 5-7 elever avslutar sina studier efter tre år.

Intresserade av fler grund- och gymnasieskolor utomlands där svenska läses som ett främmande språk? Bläddra vidare!