Kompletterande svenskundervisning

Här hittar du en förteckning över kompletterande svenska utomlands. Sidan uppdateras kontinuerligt.

Totalt antal: 116, antal elever registrerade idag 5230
Sök skolenhet - Lägg till skolenhet

Instituto de Cultura Sueca

Argentina, Buenos Aires

Hemsida: www.cultura-sueca.com.ar

Rektor: Auktoriserad Translator Ricardo Naidich. Grundat 1988

Svenska Lördagsskolan i Brisbane

Australien, Brisbane

Hemsida: www.svenskaskolanibrisbane.org.au/

Svenska skolan i Brisbane ger barn i skolåldern en möjlighet att på ett roligt sätt hålla svenska språket, vår kultur och våra traditioner vid liv! Genom olika aktiviteter får barnen tillfälle att lära sig och träna på språket. Vi leker, berättar, läser, pratar, skriver, pysslar och sjunger. Vi arbetar ofta utifrån olika tema och väver in läs-, skriv- och grammatikövningar, samt lär barnen om Sverige, svenska traditioner och historia. Vi försöker dessutom alltid att anpassa undervisningen så att varje elev ska kunna tillgodogöra sig all kunskap utifrån sina egna förutsättningar och på sin egen nivå. I det sammanhanget har inte ålder så stor betydelse som språknivå. Vi firar också Svenska traditioner och högtider tillsammans samt åker på läger.


Melbourne Swedish Community School

Australien, Melbourne

Hemsida: svenska.svenskaskolanmelb.org.au/

Vi erbjuder kompletterande svenskundervisning på tisdagkvällar eller lördagar ,för elever från Foundation till årskurs 12 (5 till 18 år). Vi finns centralt i Toorak, Melbourne. Dessutom h ar vi en filial i Geelong där undervisningen sker på måndag eftermiddagar.

Swedish School in Newcastle Inc.

Australien, Newcastle

Hemsida: Facebook

Svenska skolan i Newcastle ( NSW) lär ut svenska till barn som har någon anknytning till Sverige. Vi utvecklar också det svenska språket hos eleverna genom att studera svensk kultur, natur och samhälle (hur det är att leva och bo i Sverige jämfört med Australien tex). Vi arrangerar friidrottsdagar med fokus på populära svenska fritidssysselsättningar såsom skridskoåkning och orientering. Den sista delen av varje lektion ägnas åt en "svensk" idrott som tex innebandy, handboll, brännboll eller kubb. En väldigt fin gemenskap där man känner sig lite närmare Sverige när man bor på andra sidan jordklotet. Man kan börja på skolan när man nått skolåldern och i år har vi även en ny grupp för högstadieelever. Men för de barn som är fortfarande små, så planerar vi att starta upp en lekgrupp igen.


Swedish School of WA

Australien, Perth

Hemsida: svenskaskolanperth.org

Svenska skolan i Perth riktar sig till barn från 4 års ålder som har svenskan som ett levande språk i hemmet. Vi håller lektioner på Trinity College i East Perth på lördagseftermiddagar. Sedan skolan startades 2013 har den drivits ideellt av föräldrar genom en styrelse som leds av styrelseordförande. Skolan har 3 lärare anställda för barnlektionerna plus en lärarassistent och lektionerna hålls i allmänhet i tre olika grupper där eleverna uppdelas efter ålder och förkunskaper.

Swedish School in Sydney

Australien, Sydney

Hemsida: www.swedishschoolinsydney.org.au

Vi bedriver kompletterande svenskundervisning på flera ställen i Sydney, inkl online och HSC tutoring, varmt välkomna!


Svesams svenska skola in Antwerpen

Belgien, Antwerpen

Hemsida: svesam1937.club/

Förutom lektioner i kompletterande svenska så anordnar skolan aktiviteter som luciafirande och julgransplundring. Skolavslutning sker varje år i samband med Svesams midsommarfirande. För att få läsa på Svesams svenska skola måste en av vårdnadshavarna prata svenska hemma som modersmål. Välkommen till svenska skolan! Vill du ha mer information? http://www.facebook.com/svesam svesam1937mejl@gmail.com

Scandinavian languages

Brasilien, Rio de Janeiro

Hemsida: @scandinavianlanguages

Jag ger lektioner här i Rio de Janeiro till både folk som bor här men också till folk i andra städer här i Brasilien. Då använder jag Skype. Det är allt från folk som har träffat någon från Sverige, vill studera eller jobba där till folk som gillar att lära sig nya språk. Jag verkar i Copacabana men reser också runt i staden till mina studenter.


Intresserad av fler skolor/skolföreningar med kompletterande svenskundervisning? Bläddra vidare!