Kompletterande svenskundervisning

Här hittar du en förteckning över kompletterande svenska utomlands. Sidan uppdateras kontinuerligt.

Totalt antal: 115, antal elever registrerade idag 5195
Sök skolenhet - Lägg till skolenhet

Svenska Skolan i Portland

USA, Portland

Hemsida: www.swedishschool.org/

The goal of the Swedish School in Portland is to develop the students’ ability to comprehend, speak, read, and write Swedish. In addition, the students learn about their cultural heritage through songs, traditions, geography, history, and literature. Students at the Swedish School build self-confidence and make friends with other Swedish-speaking children.

Svenska skolan San Diego

USA, San Diego

Hemsida: www.svenskaskolansd.org

Svenska Skolan i San Diego startades 1999 och är en volontär-baserad organisation som stöder svenska familjer med att hålla det svenska språket och kulturen levande för nästa generation. Vi är över 50 familjer med runt 100 barn som träffas varje vecka. Vi erbjuder lektioner för barn över nio månader. ?Förutom lektionerna ser vi till att fira svenska traditioner tillsammans, som till exempel fettisdag med semlor, våfflor med sylt och grädde, luciatåg med gåshudsgaranti, påskkärringar, och dans runt granen efter köttbullar, sill och pepparkakor!


The Scandinavian School in San Francisco

USA, San Francisco

Hemsida: www.scandinavianschool.org/

The Scandinavian School i San Francisco är en förskola på heltid för barn 2-5 år gamla. Alla lärare talar svenska, norska eller danska i klassrummen. Vi har också ett utomhusprogram tre dagar i veckan för barn 3-5 år gamla som får uppleva olika delar av San Francisco då de tar sig runt i staden på vår specialbyggda förskolebuss. Vi har 4 olika svenska K-5 skolprogram som träffas en gång i veckan i SF, Marin och Menlo Park och ett danskt K-5 program i SF. I Marin, Menlo Park och SF har vi även en-gång-i-veckan-förskola på svenska för de som inte går på heltidsförskolan. Skolans senaste tillägg är finska språkklasser för barn varannan lördag. Skolan erbjuder också svenska vuxenklasser på flera olika nivåer, samt danska och norska vuxenklasser. Vi organiserar även olika evenemang hela året, som påskpyssel, julpyssel, vikingadag, rågbrödsbak, knäckebrödsbak, konstklass, och innebandy, allt med anknytning till Skandinavien. I samverkan med svenska konsulatet i SF arrangerar vi också konsert, teater, och författarbesök från Sverige.

Svenska Skolföreningen i Seattle

USA, Seattle

Hemsida: skolforeningen.org

Vi erbjuder kompletterande svenska för - förskoleålder från 3 år - grundskola - gymnasium, med fokus på förberedelse för ALTA-prov och TISUS-prov Undervisningen sker cirka 3 söndagar i månaden i lokaler på The Swedish Club i Seattle, WA, USA.


Svenska skolan i Seattle

USA, Seattle

Hemsida: skolforeningen.org

Vi är en kompletterande skolförening med barn från 3-18 år. Vi följer skolverkets riktlinjer för kompletterande svenska. De äldre eleverna studerar inför svenska prov för high school credits, det så kallade ALTA provet: https://www.lwsd.org/programs-and-services/curriculum-instruction/high-school-guide/graduation-requirements/world-language-credit-options eller för att ta TISUS-provet för universitetsstudier i Sverige: https://www.su.se/svefler/tisus. Vi träffas på svenska klubben i Seattle 2-3 söndagar i månaden.

Svenska Skolan för Barn i Washington DC

USA, Washington, D.C.

Hemsida: svenskaskolanwashingtondc.org/

Svenska skolan i Washington, DC grundades på 1970-talet och har idag elever i åldrarna 3-18 år. Skolan har blivit en fast punkt för svenskarna i området. Vi har åtta klasser, samt en lekgrupp för de allra yngsta. Skolan ligger långt framme, både akademiskt och storleksmässigt. Räknat i antalet elever som har rätt till statsbidrag (eleverna måste vara 6 år eller äldre och ha minst en förälder som har svenskt medborgarskap) låg vår skola år 2015 på 17:e plats av de 135 skolor i hela världen som undervisar i kompletterande svenska. Skolan har dessutom en gymnasieklass, för elever mellan 13-17 år. Alla barn som har “svenska som ett levande språk I hemmet” är välkomna. Formuleringen är Skolverkets och ett krav för att skolan ska få statsbidrag för elever i skolåldern. Detta betyder att minst en familjemedlem- det kan vara mamma, pappa eller mormor- pratar svenska med eleven hemma. Då får eleven det stöd som behövs för att hänga med på lektionerna, ha roligt och förstå. Vi har bara undervisning 2,5 timmar i veckan och det räcker inte med att bara prata svenska då, för att eleverna ska lära sig svenska. Skolan följer Skolverkets kursplan för kompletterande undervisning för svenska elever i utlandet och har även en egen kursplan


Svenska Skolan för Barn

USA, Washington, D.C.

Hemsida: svenskaskolanwashingtondc.org/

Svenska Skolan för barn erbjuder kompletterande undervisning i svenska för barn i åldersgrupper upp till gymnasieåren. Vår målsättning är att förmedla både språkfärdigheter och kulturgemenskap med Sverige, som är så övertygande att eleverna kan söka sig till Sverige som vuxna. Många av eleverna som har gått ut bor och jobbar i Sverige och Europa, kompetenta i språket och i sina identiteter som svenskar och världsmedborgare. Lärarna på vår skola har mångårig erfarenhet av svenskundervisning för "blandade" familjer. Vi är dessutom en naturlig samlingsplats på lördagsmorgnar för de barnfamiljer med svenskt medborgarskap eller annan stark anknytning till Sverige och som bor i MD, VA eller DC. Fika serveras strax efter 10! Välkomna

Svenska Skolan i New Jersey

USA, Wayne

Hemsida: www.svenskaskolannj.org


Intresserad av fler skolor/skolföreningar med kompletterande svenskundervisning? Bläddra vidare!