Kompletterande svenskundervisning

Här hittar du en förteckning över kompletterande svenska utomlands. Sidan uppdateras kontinuerligt.

Totalt antal: 116, antal elever registrerade idag 5230
Sök skolenhet - Lägg till skolenhet

Svenska Skolföreningen i Sofia

Bulgarien, Sofia

 

Svenska Skolföreningen i Sofia, Bulgarien grundades 1 juni 2017. Vi är ett härligt litet gäng med barn i olika åldrar som träffas på lördagar i centrala Sofia. Förutom stavning och litteratur, så lär vi oss även mycket om Sverige. Varje gång vi träffas har vi ett särskilt tema om tex traditioner, historia, geografi, musik, sport, djur och natur, svenska uppfinningar, kända svenskar, mm. Flera gånger har vi även bjudit in föräldrar, som berättar om sitt yrke, landskapet de kommer från eller något annat intressant tema. Tillsammans med barn och föräldrar firar vi lucia, midsommar, kanelbullens dag, våffeldagen, mm. Vårt mål är att barnen ska bli allt bättre på att prata och förstå svenska, men också att känna ett starkare band till Sverige, samtidigt som vi har roligt tillsammans med lekar, pyssel och svenskt fika. Vi vill även uppmuntra och stödja föräldrarna i den tuffa utmaningen att hålla igång barnens svenska. Varmt välkommen till Svenska Skolföreningen i Sofia! Ann-Kristin Stefanov Ordförande/lärare

Nordstudeo Ltd.

Bulgarien, Sofia

Hemsida: www.nordstudeo.com/

Nordstudeo grundades 2001 som Bulgariens första språkskola specialiserad i undervisningen av nordiska språk. Förutom svenska undervisas det norska, danska och finska också. Vi erbjuder svenskkurser i olika nivåer baserade på Den gemensamma europeiska referensramen för språk och har någonting för alla - från dig som vill ta det första steget mot äventyret att lära sig ett nytt språk till dig som redan kan mycket och vill fördjupa sig i medicin- eller affärssvenska.


Instituto Nordico

Colombia, Bogota

Hemsida: www.institutonordico.com

Instituto Nórdico grundades 2007 och erbjuder kurser i svenska, norska och engelska. Det finns också möjlighet att skriva Swedex proven hos oss samt Tisus.

Svenska skolan på Cypern

Cypern, Nicosia

Hemsida: www.svecyp.com

Svenska f?reningen på Cypern bedriver kompletterande undervisning i svenska på Cypern i följande orter: Nicosia, Ayia Napa och Limassol. Aktuell information finner ni på Facebook: https://www.facebook.com/SvenskaSkolanPaCypern/


Modersmålsskolen

Danmark, Köpenhamn

Hemsida: xn--modersmlsskolen-nlb.skoleporten.dk/sp

Alla barn med minst en svensk förälder får gratis modersmålsundervisning i svenska i tre lektioner per vecka. Just nu (2019) finns tre grupper för elever i grundskolan. I undervisingen arbetar vi med elevens muntliga og skriftliga kompetencer, med målet att elevernas språkliga nivå, ska göra det möjligt för dem att i framtiden söka in på en utbildning i Sverige. Aktiviteterna anpassas efter barnens nivå med lärande genom lek, såg och kreativa inlag i de yngre årskurserna, samt mer fokus på stavning och grammatik i de äldre årskurserna. Vi arbetar med temabaserat lärande med ämnen som eksempelvis Sveriges geografi eller svensk kultur.

Svenska skolan

England, London

 

Kompletterande svenskundervisning för barn 3-15 år. Grupp eller enskilt. Mycket sång och ramsor för de yngsta och läsning för alla.


Norra Londons Svenska Skola

England, London

Hemsida: www.norralondonssvenskaskola.com/

Norra Londons Svenska Skola (NLSS) är en oberoende, icke-vinstdrivande skolförening som drivs ideellt av sin styrelse. Styrelsen består av föräldrar som själva har sina barn i skolan. Skolan vänder sig till barn med minst en förälder eller vårdnadshavare som är svensk medborgare och där svenska är ett levande språk i familjen, så att barnet redan har god grundkunskap i det svenska språket.

Svenska Skolan

England, London

 


Intresserad av fler skolor/skolföreningar med kompletterande svenskundervisning? Bläddra vidare!