Kompletterande svenskundervisning

Här hittar du en förteckning över kompletterande svenska utomlands. Sidan uppdateras kontinuerligt.

Totalt antal: 115, antal elever registrerade idag 5195
Sök skolenhet - Lägg till skolenhet

Svenska Skolan i Milton Keynes

England, Milton Keynes

 

Svenska Skolan i Milton Keynes, Buckinghamshire, England startade år 2005. I skolrummet för de barn som är 6 år och äldre så är det givetvis en regel att alla barn måste förstå och ha grundläggande språkkunskaper i svenska, och att svenska måste pratas aktivt i hemmet . I lilla gruppen för barn upp till 6 år hjäper föräldrarna de yngsta att lära sig svenska språket genom sång och musik och roliga lekar bland annat. Vi vuxna kommer från hela landet, från Malmö i söder till Umeå i norr, så barnen får lära sig att höra olika Svenska dialekter på köpet! Vi har alltid fika med kaffe, te, saft och hembakta godsaker att bjuda på - och försöker så gott det går att även fira de olika bakverkens dag - som Våffeldagen och Kanelbullens dag i Oktober! Utöver våra lektioner så firar vi tillsammans midsommar, spelar brännboll på våra skolavslutningar och vi är ett stort gäng vuxna och barn i olika åldrar som varje år \\\\\\\"lussar\\\\\\\" på IKEA i Milton Keynes. Inte att förglömma är att till varje Lucia och Julfest så kommer den svenska tomten med en stor säck med julklappar till varje barn ( de får alltid en en bok på svenska så klart ! ) Med vänliga hälsningar, Svenska Skolan i Milton Keynes * * * * * * * * * * Har du talat svenska med ditt/dina barn i dag?? * * * * * * * * * *

Finska skolan i Tallinn

Estland, Tallinn

Hemsida: www.suomalainenkoulu.ee


Svenska skolföreningen i Estland

Estland, Tallinn

 

Babel House

Estland, Tartu

Hemsida: www.babelhouse.ee


Svenska Skolföreningen i Estland

Estland, Viimsi Vald

 

Svenska skolan Dubai

Förenade Arabemiraten, Dubai

Hemsida: www.svenskaskolandubai.com/

Syftet med undervisningen på Svenska skolan i Dubai är att upprätthålla och vidareutveckla barnens kunskaper i svenska och att stärka den svenska tillhörigheten genom att erbjuda eleverna ett svenskt kulturutbud. Undervisningen följer Skolverkets kursplan i svenska för kompletterande undervisning för svenska elever i utlandet och bedrivs av lärare som har pedagogisk utbildning och erfarenhet av undervisning. Svenska skolan Dubai anordnar arrangemang såsom luciafirande och julavslutning på skolan samt traditionell skolavslutning.


Svenska Skolföreningen Ferney-Voltaire

Frankrike, Ferney-Voltaire

Hemsida: sites.google.com/site/svenskaskolforeningenferney/home

Sedan 1973 bedriver Svenska Skolföreningen i Ferney-Voltaire kompletterande svenskundervisning vid det internationella högstadiet och gymnasiet i Ferney-Voltaire, Frankrike. Undervisningen sker huvudsakligen på Collège et Lycée International de Ferney-Voltaire med en svensk lärare. Det är små grupper, och vi möts en till två timmar per vecka. Lektionerna hålls under eller i anslutning till skoldagen. För elever som inte går på skolan hålls lektionerna i Versonnex, Frankrike, på onsdagar. Detta gäller även barn som går på motsvarande låg- och mellanstadiet. Verksamheten är godkänd av skolverket och finansieras delvis genom statsbidrag, delvis genom skolföreningens medlemsavgift. Skolföreningen drivs av en föräldrarledd styrelse som arbetar utan ekonomisk ersättning. Verksamheten vänder sig främst till familjer med barn som har svenskan som levande språk i hemmet.

Svenska skolan i Lyon

Frankrike, Lyon

 

Vi bedriver kompletterande svenskundervisning i Lyon för åldrarna 3-18 år. Vi har åldersblandade klasser, men vi försöker anpassa grupperna efter ålder. Vi står för allt skolmaterial och lärarna är utbildade i svenska som andraspråk. Vi träffas på lördagar i centrala Lyon. Vi firar också svenska högtider tillsammans och vi lär oss om svenska traditioner och om svensk kultur. Vi finns på Facebook under : Svenska barngruppen Lyon.


Intresserad av fler skolor/skolföreningar med kompletterande svenskundervisning? Bläddra vidare!