Kompletterande svenskundervisning

Här hittar du en förteckning över kompletterande svenska utomlands. Sidan uppdateras kontinuerligt.

Totalt antal: 115, antal elever registrerade idag 5195
Sök skolenhet - Lägg till skolenhet

Svenska skolföreningen på Rivieran

Frankrike, Nice

Hemsida: www.svenska-skolan.eu

Vi bedriver kompletterande undervisning i svenska för barn och ungdom upp till 18 år. Välkomna!

Svenska Skolan i Paris

Frankrike, Paris

Hemsida: www.svenskaskolanparis.com

Vi erbjuder kompletterande svenskundervisning varje onsdag kl 14.45-16.30. Undervisningen vänder sig till barn från 6 år där det svenska språket är levande i familjen. Vi har tre grupper där vi delar in barnen efter nivå. Vi har runt 40 barn varje år. Avgiften är 500€/år. Barnen får undervisningen i det svenska språket och arbetar också med svenska traditioner, kultur och samhällsliv. Lucia, jul och andra högtider uppmärksammas.


Svenska skolan i Alsace

Frankrike, Strasbourg

Hemsida: www.svenskar-alsace.org/

Skolan bedriver kompletterande undervisning i svenska för barn som har åtminstone en förälder med svenska som modersmål. Det sker im form av undervisning på lördagar för alla åldrar från 6 - 18 år (lågstadiet till gymnasiet). Undervisningen bedrivs av en lärare som är anställd av den svenska klubben i Alsace - Cercle suédois en Alsace. Lektionerna kompletteras även av deltagande i svenska högtider såsom midsommar, jul och valborg etc. Vidare ordnar vi friluftsdagar och andra utflykter i skolans regi. Föräldrar rycker in som assistenter vid behov. Detta läsår (2019/2020) får vi hyra en lokal på Maison des Associations i centrala Strasbourg.

Svenska Språkföreningen i Athen

Grekland, Aten

Hemsida: www.svenska.gr

Svenska Språkföreningen i Athen har undervisat i kompletterande svenska sedan 1973. Vi har elever årskurs 1 till årskurs 3 i gymnasiet. Föreningens styrelse anordnar också svenska aktiviteter under året, oftast med svenskt tema, t ex Lucia (i samarbete med Svenska kyrkan) och friluftsdagar. Vi har ett gott samarbete med Svenska Institutet i Athen och anordnar varje år tillsammans med dem och många andra språkskolor och institut i Europeiska Språkdagen (European day of Language).


Svenska skolföreningen i Karditsa

Grekland, Karditsa

 

Vi är en liten förening som erbjuder kompletterande svenskundervisning för elever med anknytning till Sverige, från förskolenivå upp till årskurs 12. Dessutom anordnar vi olika aktiviteter för att bibehålla och lära ut våra svenska seder och tankesätt.

Svenska skolföreningen i Thessaloniki

Grekland, Thessaloniki

 

Vi erbjuder kompletterande undervisning i svenska och lär barnen om kultur och traditioner. Alla barn i skolåldern som har svenska som ett levande språk i hemmet är välkomna. Förutom undervisning anordnar vi även andra aktiviteter, och varje år hålls skolavslutning och luciafirande med syskon och föräldrar.


Svenska skolföreningen i Hongkong

Hongkong, Hongkong

Hemsida: svenskaskolan.hk

Svenska skolan i Hongkong erbjuder kompletterande undervisning i svenska för elever från förskoleklass till årskurs 9 som talar svenska i hemmet med minst en förälder. Barnen delas in i grupper efter ålder och förkunskaper och vi jobbar aktivt med att utveckla barnens svenska, både muntligt och skriftligt. Vi jobbar även med olika teman, t ex kring svensk historia, samt äter semlor, firar Lucia och har svensk skolavslutning med sånger och jordgubbstårta!

Mer information kommer

Irland, Dublin

 


Intresserad av fler skolor/skolföreningar med kompletterande svenskundervisning? Bläddra vidare!