Kompletterande svenskundervisning

Här hittar du en förteckning över kompletterande svenska utomlands. Sidan uppdateras kontinuerligt.

Totalt antal: 116, antal elever registrerade idag 5230
Sök skolenhet - Lägg till skolenhet

Svenska skolan i Dublin

Irland, Dublin

 

Svenska skolan i Milano

Italien, Milano

Hemsida: www.svenskaskolanimilano.it

Om svenska är roligare än dans har vi lyckats i vårt mål. Vi älskar våra Milano-kids!


Svenska Skolföreningen i Rom

Italien, Rom

Hemsida: www.svenska-skolan-rom.com/

Svenska Skolföreningen grundades i slutet av sjuttiotalet, och organiserar kompletterande undervisning i svenska språket för barn och ungdomar mellan 6-18 år på flera ställen i Rom med omnejd. Syftet med den kompletterande undervisningen i svenska är att stärka och utveckla elevens kunskaper i det svenska språket genom att aktivt öva på att skriva och tala på svenska, samt att stärka barnens kulturella anknytning till Sverige genom att studera svensk historia, litteratur och geografi. Vi uppmärksammar också de större svenska traditionerna som luciatåg och midsommar, och organiserar aktiviteter som har anknytning till Sverige, som skridskoåkning och brännboll.

Svenska Skolföreningen Tokyo

Japan, Tokyo

Hemsida: svenskaskolantokyo.org

Svenska skolan i Tokyo erbjuder kompletterande undervisning i svenska för barn där svenskan är ett levande språk i hemmet. Vår undervisning följer skolverkets styrdokument. Undervisningen inriktar sig på att upprätthålla och utveckla barnens kunskaper i svenska språket, svenskt samhälle och svensk kultur.


Svenska skolan Calgary

Kanada, Calgary

Hemsida: www.swedishschool.com

Svenska skolan i Montreal

Kanada, Montreal

Hemsida: svenskaklubbenmontr.wixsite.com/home/svenska-skolan

Kompletterande svensk undervisning i utlandet erbjuds åt barn, minst sex år gamla, och ungdomar, högst 19 år gamla. Svenska skolan har även en förskola som tar emot barn som är 4 och 5 år. ?Svenska ska vara ett levande språk i hemmet och åtminstone en av föräldrarna måste vara svensk medborgare. Undervisningen sker för närvarande varannan lördag under fyra timmar. Eleverna är indelade i grupper med hänsyn till ålder och förkunskaper i svenska språket.


Svenska Skolan i Ottawa

Kanada, Ottawa

Hemsida: svenskaklubbenottawa.ca

Vi startade skolan här i Ottawa 2007 och har sedan started haft runt 20-30 barn registrerade varje år. Vi träffas varje lördag under läsåret och pratar, läser och skriver på svenska. Vi lär oss om Sverige och om svensk kultur och har roligt på svenska..

Svenska Skolan Toronto

Kanada, Toronto

Hemsida: www.svenskaskolan.ca


Intresserad av fler skolor/skolföreningar med kompletterande svenskundervisning? Bläddra vidare!