Vad är ett minnesmärke?
Sedan en tid tillbaka finns det möjlighet för vem som helst att elektroniskt rapportera till Sverigekontakt om ett svenskt minnesmärke i utlandet. Rapporten lämnar man genom att fylla i ett särskilt formulär som finns på vår hemsida. Denna plattform är tänkt att framöver fungera som själva navet i föreningens minnesmärkesprojekt.
Så här säger Tyskarna om det Svenska köket: Det svenska köket bygger på traditionellt självhushåll, med en god lagring under den långa, hårda vintern. Det var en fråga om överlevnad. Lagringen av mat har starkt har starkt påverkat våra matvanor. Klimatet, den korta sommarsäsongen och bristen på inhemskt salt (som dyrt måste importeras) medförde att många av de typiska svenska ”rätter” såsom knäckebröd, tunnbröd, gravlax och även Surströmming skapades.
Tidsålder: 2000-talet
Plats: Tyskland
Inskickat av Svenska Skolan i Kassel