Vad är ett minnesmärke?
Sedan en tid tillbaka finns det möjlighet för vem som helst att elektroniskt rapportera till Sverigekontakt om ett svenskt minnesmärke i utlandet. Rapporten lämnar man genom att fylla i ett särskilt formulär som finns på vår hemsida. Denna plattform är tänkt att framöver fungera som själva navet i föreningens minnesmärkesprojekt.
Så här säger Tyskarna om det Svenska köket: Kött och fisk röktes eller torkades. Med saltlösning (salt extraherades med kokt havsvatten) eller vassle förvarades grönsaker i tunnor och fat och hålls ätbara. Bearbetningen av mjölk gav ost och smör. Man höll nötkreatur och getter och i jordbruket odlades korn och baljväxter samt av grönsaker såsom kål, purjolök, lök och rovor. Jakt och fiske och insamling av svamp, örter och bär gav en balanserad kost. Man åt gröt gjorda av korn, spannmål samt bröd. En sorts öl gjord på korn producerades. Boken Talar för sig självt.
Tidsålder: 2000-talet
Plats: Tyskland
Inskickat av Svenska Skolan i Kassel