Vad är ett minnesmärke?
Sedan en tid tillbaka finns det möjlighet för vem som helst att elektroniskt rapportera till Sverigekontakt om ett svenskt minnesmärke i utlandet. Rapporten lämnar man genom att fylla i ett särskilt formulär som finns på vår hemsida. Denna plattform är tänkt att framöver fungera som själva navet i föreningens minnesmärkesprojekt.
Så här säger Tyskarna om det Svenska köket: I södra Sverige, (landskapen Skåne, Halland och Blekinge) gjordes öl och bröd. Dessutom odlades kål, baljväxter och potatis. Korna gav alla former av mejeriprodukter. Man åt lite kött men en hel del fisk, särskilt torsk, sill och lax. Mellansverige från Småland och uppåt är täckt av mer skog än i söder. De normala sysslorna i jordbruket var likartade. Maten bestod främst av grytor och gröt, vars bas var spannmål. Den varierades med buljonger, vassle eller bärjuice. Staden Falun är känd för Falukorv, en korv som ursprungligen producerades av tyska invandrare och liknar den i Tyskland välkända Fleischwurst. Boken är en kokbok med Svenska rätter.
Tidsålder: 2000-talet
Plats: Tyskland
Inskickat av Svenska Skolan i Kassel