Vad är ett minnesmärke?
Sedan en tid tillbaka finns det möjlighet för vem som helst att elektroniskt rapportera till Sverigekontakt om ett svenskt minnesmärke i utlandet. Rapporten lämnar man genom att fylla i ett särskilt formulär som finns på vår hemsida. Denna plattform är tänkt att framöver fungera som själva navet i föreningens minnesmärkesprojekt.
Så här säger Tyskarna om det svenska köket: Även om skolbarn och vuxna vanligtvis äter varma måltider mitt på dagen, äter många familjer fortfarande en varm måltid på kvällen. I Sverige finns det jämförelsevis få traditionella hemmafruar så framställningen av middagen går ofta fort idag. För att spara tid, används främst halvfabrikat. Typisk snabbmat är fiskpinnar, blod korv (blodpudding) med lingonsylt och pytt i panna. Men många svenskar äter en lättare middag med te och smörgåsar, soppa eller gröt. Kokboken är om vintermat.
Tidsålder: 2000-talet
Plats: Tyskland
Inskickat av Svenska Skolan i Kassel