Vad är ett minnesmärke?
Sedan en tid tillbaka finns det möjlighet för vem som helst att elektroniskt rapportera till Sverigekontakt om ett svenskt minnesmärke i utlandet. Rapporten lämnar man genom att fylla i ett särskilt formulär som finns på vår hemsida. Denna plattform är tänkt att framöver fungera som själva navet i föreningens minnesmärkesprojekt.
Så här säger Tyskarna om det Svenska köket: Den typiska jästa kakan för jul, är lussekatter, som bakas i synnerhet under perioden mellan Lucia och jul. Dessa är jäst med saffran och russin. De är bakade och äts i huvudsak från den 13 december Lucia och hela julen igenom. Pepparkakor heta tunna svenska julkakor, som finns att köpa i livsmedelsbutiker under hela året. Kryddat med kardemumma, kryddnejlika och ingefära pulver smak Pepparkakor kryddig aromatisk med en liten skärpa liknar det som är känt i Tyskland pepparkakor. Knäck en av de klassiska hemlagad jul godis. Detta godis är gjort av sirap, socker och vispgrädde som kokas ihop och ibland smaksatt med hackad mandel. Före kylning fyller man massan i små pappersformar. Den svenska glögg, det finns ett stort antal recept, drycken är men mestadels från rött vin och ofta en liten mängd konjak eller rom. Det Glögg smaksatt med ingefära, kanel och kryddnejlikor. Tradition är att ha russin och riven mandel före servering glaset. Folk dricker den mycket sötade alkoholhaltiga drycken främst på kalla vinterkvällar. Det finns också ett alkoholfritt alternativ, saftglögg. I boken finns många julrecept också med vegetariska alternativ.
Tidsålder: 2000-talet
Plats: Tyskland
Inskickat av Svenska Skolan i Kassel