Minnesmärken / Landmarks

Vad är ett minnesmärke?
Sedan en tid tillbaka finns det möjlighet för vem som helst att elektroniskt rapportera till Sverigekontakt om ett svenskt minnesmärke i utlandet. Rapporten lämnar man genom att fylla i ett särskilt formulär som finns på vår hemsida. Denna plattform är tänkt att framöver fungera som själva navet i föreningens minnesmärkesprojekt.

Antal minnesmärken: 1626
Sök minnesmärken - Lägg till minnesmärke

Schwedische Küche

Beskrivning

Så här säger tyskarna om det svenska köket: Midsommarfesten är den i särklass viktigaste högtiden på året och oskiljaktig från potatis. Den serveras med sill, gräddfil, gräslök, knäckebröd och ost. Många tar en - eller flera - så kallade nubbar (2-4 cl snaps) under måltiden. Det finns också öl att dricka. Som dessert, finns det färska svenska jordgubbar med grädde. I augusti är kräftskivor en populär tradition. Tidigare var kräftpremiären n den första torsdagen (även den andra onsdagen) i augusti, men sedan 1994 har kräftpremiären ingen specifik tidpunkt. Den svenska kräftan anses vara en delikatess och har varit nästan utrotade av kräftpest och de därför inte billiga. Vanligtvis köper man kräftorna frysta. Under 2007 var ca 2500 ton kräftor främst importerade från Turkiet, Kina och Nordamerika till Sverige. Om du har lyckats fång kräftor själv, skall dessa kokas hela och i ett dillspad. I detta bör de ligga hela natten och ätas kalla. Till kräftor serveras oftast bröd, kryddad ost. Andra komponenter i ett smörgåsbord placeras på bordet. Vätskan, som brännvin, är ett absolut måste; även öl. Man brukar säga: "En kräfta, en vätska, en sång".

Information

Tidsålder: 2000-talet

Plats: Tyskland

Inskickat av Svenska Skolan i Kassel