Vad är ett minnesmärke?
Sedan en tid tillbaka finns det möjlighet för vem som helst att elektroniskt rapportera till Sverigekontakt om ett svenskt minnesmärke i utlandet. Rapporten lämnar man genom att fylla i ett särskilt formulär som finns på vår hemsida. Denna plattform är tänkt att framöver fungera som själva navet i föreningens minnesmärkesprojekt.
Så här säger tyskarna om det svenska köket: En av de mest kända och populära bakverket i Sverige är Kanelbullar (kanelrullar). Detta är en specialitet, som görs med jäst deg med kardemumma, mjölk, mjöl, smör, naturlig cinnamon (kanel), toppade med sockerkristaller. En annan populär bulle är semlan som tidigare åt i dagarna före fastan, eftersom den innehåller många kalorier. Idag, är de typiska för perioden, som är känd i Tyskland som karnevalen och påsk (Karneval firas inte i Sverige). De är ofta tillgängliga strax efter jul i butikerna. Tidigare endast från februari till påsk det vill säga fastan. Semlor ser ut som gräddpuffar. Degen bakas, brödet skärs i halvor och sedan fylls en halva med marsipan. Mellan halvorna kommer vispad grädde och på toppen strör man med florsocker. Boken är Mat-Tinas som vi har som favoritbok.
Tidsålder: 2000-talet
Plats: Tyskland
Inskickat av Svenska Skolan i Kassel