Svensk/skandinavisk skola (heldagsskola)

Här hittar du en förteckning över svenska heldagsskolor utomlands.

Totalt antal: 23, antal elever registrerade idag 1815
Sök skolenhet - Lägg till skolenhet

Svenska skolan i Moskva

Ryssland, Moskva

Hemsida: www.ssim.nu

Svenska skolan i Moskva är en svensk skola som välkomnar barn och elever i åldrarna 2 till 16 år. Vi följer svensk läroplan enligt Skolverkets direktiv och lägger stor vikt vid att alltid ha behörig personal. Skolan startades 1978 och drivs av en styrelse bestående av engagerade föräldrar.

Swedish School in Riyadh

Saudi-Arabien, Riyadh

Hemsida: www.svenskaskolanriyadh.se

Svenska skolan i Riyadh har funnits i drygt 40 år. I dag är vi lokaliserade på Kingdom City Compound, som är en av de populäraste compounderna i Riyadh. Vi har ändamålsenliga lokaler som är nyrenoverade, och en fin skolgård. Inom några hundra meter finns tillgång till en stor sporthall och ett poolområde. Eleverna äter på compoundens restaurang. Vi är en liten skola med stora värden, och våra erfarna och duktiga lärare lägger mycket tid på att individanpassa undervisningen. Vi har även ett välutrustat musikrum och ett "arts and crafts" rum där det finns det mesta för att uppmuntra elevernas kreativitet. Och naturligtvis - biblioteket ligger i hjärtat av skolan -


Svenska Skolan Costa del Sol

Spanien, Fuengirola

Hemsida: www.skolan.es

Vi är Sveriges största utlandsskola och har funnits i Fuengirola sedan starten 1969. Vi följer svensk skolplan och är godkända av såväl svenska Skolverket som Junta de Andalucia. Skolan drivs som en ideell förening utan vinstsyfte. Alla avgifter går oavkortat till driften av vår skola. Vår verksamhet innefattar: förskola grundskola gymnasium gästelev verksamhet kompletterande svenska vuxenkurser i spanska intensivkurser i spanska på sommaren för vuxna. vuxenkurser i svenska Swedex testcenter föreläsningsserier

Svenska skolan Teneriffa

Spanien, Los Cristianos

Hemsida: www.teneriffaskolan.se

Svenska skolan Teneriffa är en svensk utlandsskola som välkomnar barn och elever från 3 års ålder och uppåt. Skolan har funnit i 15 år och välkomnar även elever på kort tid då skolan har en särskild korttidsklass under högsäsong för elever i åk 3-9.


Svenska skolan Marbella

Spanien, Marbella

Hemsida: www.svenskaskolanmarbella.com

Svenska Skolan Mallorca

Spanien, Palma

Hemsida: www.svenskaskolanmallorca.com


Svenska skolan Gran Canaria

Spanien, San Augustin

Hemsida: www.svenskaskolangc.com

Svenska skolan Gran Canaria ligger i svenskorten San Agustin på södra delen av ön. Vi finns i området Rocas Rojas, vilket ger oss tillgång till stora grönområden, lekytor, tennisbanor och flera poolområden och vi befinner oss bara ett par hundra meter från finkornig sandstrand. Skolan har ett centralt läge mitt i San Agustin mellan Svenska kyrkan och Rocas Rojas reception. Svenska skolan Gran Canaria har små undervisningsgrupper, vilket skapar en unik arbetsro och trygghet. Skolan erbjuder undervisning för barn mellan 3-5 år, förskoleklass - årskurs 6, samt distansundervisning för årskurs 7-9 och gymnasium. Skolans profil är språk och alla elever läser svenska, engelska och spanska. Efter skoltid erbjuds eleverna fritids men även extra undervisning i spanska för dem som önskar.

Eastern Swedish School

Thailand, Ban Phe

Hemsida: www.svenskskolabanphe.se

Vi är en svensk semesterskola och förskola som har öppet mellan v.44-v.13. Hos oss kan ni gå enbart för en vecka eller i 5 månader. Vi har behöriga och utbildade pedagoger. Vi arbetar mot hemskolorna och följer elevernas planeringar som de har med sig från Sverige eller tät kontakt med hemskolan. Utöver skolarbetet har vi inslag i form av studiebesök, simträning (var 3:e vecka) och även erbjuder lite aktiviteter på fritiden för familjerna. Vi har barn från 2år upp till årskurs 9.


Intresserade av fler heldagsskolor? Bläddra vidare!