Svensk/skandinavisk skola (heldagsskola)

Här hittar du en förteckning över svenska heldagsskolor utomlands.

Totalt antal: 23, antal elever registrerade idag 1815
Sök skolenhet - Lägg till skolenhet

Sanuk Svenska Skolan Thailand

Thailand, Koh Lanta

Hemsida: svenskaskolanthailand.se/

Svensk skola på Koh Lanta, Phuket, Huay Yang och i Hua Hin. Sanuk betyder att ha roligt och att trivas på thailändska, det är precis så vi har det hos oss! Sanuk-Svenska skolan Thailand var den första svenska skolverksamheten som etablerades i Thailand och vi är idag också den skola som kommit att utvecklats mest i landet. Vi har sedan starten haft den stora glädjen att få ta emot 1 000- tals barn och lära känna deras familjer. Fokus för Sanuk har redan från etableringen av den första skolan varit kvalité, personlig utveckling och gemenskap vilket är verksamhetens grundvärderingar. Vi vill att det ska vara möjligt för barnfamiljer att ta en paus från vardagen hemma men ändå få tillgång till en högkvalitativ skolgång. Just det är nog också en del av förklaringen till varför just våra skolor fått växa och utvecklats så positivt i Thailand under alla år. Vi håller fokus på det som är viktigt. Vi erbjuder skola (F- åk 9), förskola och barnklubb (från 3 år) till semestrande och permanentboende familjer i Thailand. Vi följer naturligtvis den svenska läroplanen både för skola och förskola. Kombinationen av noggrant utvalda och utbildade svenska pedagoger med minst 5 års erfarenhet, små grupper om ca 12 elever, lokaler i en vacker och lugn miljö, har lett till att barn och föräldrar trivs hos oss och regelbundet väljer att återvända. Ingen av våra skolor är dessutom större än att alla barn får ett personligt bemötande och tidigt lär känna varandra och alla vuxna på skolan. Skolorna generellt kännetecknas och beskrivs ofta av den gemenskap och glädje som råder. Läs gärna mer om våra olika skolor under fliken “Om Sanuk”. Förutom kunskap och lärande jobbar vi aktivt med personlig utveckling och gemenskap. Den personliga utvecklingen är viktig och det är därför självklart för oss att ta hänsyn till varje barns unika förutsättningar och utgå från deras individuella behov, kompetenser och målsättningar. Med en god gemenskap mellan barn och vuxna kommer trygghet och det är grunden för att trivas och utvecklas. Allt detta tillsammans med vårt medvetna arbete med skolans värderingar ledde under 2012 till att det kvalitetsmedvetna bolaget Apollo valde Sanuk när de ville inleda ett samarbete med en skola i Thailand. Det ser vi som ytterligare ett kvitto på att vi valde rätt inriktning på vår verksamhet redan vid etableringen 2004.

Svenska Skolan Lanta - Lilla Svenska Skolan

Thailand, Koh Lanta

Hemsida: svenskaskolanlanta.se

Svenska Skolan Lanta, som startades 2005, har trots arbetsnamnet ”Lilla Svenska Skolan” växt till en av de största utlandsskolorna. Vi har varje år mer än 350 elever som går kortare eller längre perioder hos oss. ?Vår vision och mål är att vi ska vara mer än en skola där skola, vardag och fritid går ihop. Svenska Skolan Lanta har inriktningar i fotboll, beachvolleyboll och musik på skoltid som även bidrar stort till en aktiv fritid.


Svenska Skolan Berlin

Tyskland, Berlin

Hemsida: www.svenskaskolan-berlin.de

Svenska skolan i Berlin

Tyskland, Berlin

Hemsida: svenskaskolan-berlin.de


Svenska Skolan i Berlin

Tyskland, Berlin

Hemsida: www.svenskaskolan-berlin.de/

Svenska Skolan i Berlin är den äldsta utlandsskolan i Europa och bildades formellt på hösten 1906. På 1920 talet inhandlade svenska kyrkan den tomt som idag är hemvist för såväl svenska skolan samt svenska kyrkans Victoria församling. Idag går det ca 32 elever på skolan i årskurserna F-6. Vi följer den svenska läroplanen och har idag tre klasser. Det är små undervisningsgrupper och en lugn miljö och underbar lummig skolgård mitt i Berlin. Det finns även 4 grupper kompletterande svenska på eftermiddagarna i åldrarna 4-19 år, samt ett flertal vuxensvenska grupper för tyskar som vill lära sig svenska.

Skandinaviska skolan i Hamburg

Tyskland, Hamburg

Hemsida: www.skanskol.de

Skandinaviska skolan erbjuder elever från Skandinavien en svensk grundskola i en trygg miljö. Vi har förskoleklass - år 6, därefter erbjuder vi distansundervisning. Vi undervisar i små grupper enligt svensk läroplan men beaktar också den norska,danska och den finska.Elever får tyska och engelska från förskoleklass. Vi erbjuder fritidsverksamhet fem dagar i veckan, varav två dagar är på tyska.Vi är en liten trygg skola med behörig personal och vårt mål är att barnen ska längta till skolan nästa dag. Mer information hittar du på vår hemsida: www.skanskol.de


Intresserade av fler heldagsskolor? Bläddra vidare!