Vuxenundervisning

Här hittar du en förteckning över vuxenutbildningsenheter utomlands. Sidan uppdateras kontinuerligt.

Totalt antal: 111, antal elever registrerade idag 4760
Sök skolenhet - Lägg till skolenhet

Prata svenska i Sarajevo

Bosnien och Hercegovina, Sarajevo

 

Vi är några entusiaster som vill bidra till att främja det svenska språket och den svenska kulturen i Bosnien och Hercegovina. Vi bedriver kursverksamhet för vuxna i svenska som främmande språk och nätverkar med alla möjliga aktörer och företag. Under 2019 och 2020 vill vi bredda vår verksamhet till andra länder. Folkbildning är honnörsordet! Vi finns på Facebook: Prata svenska i Sarajevo

Svea Language

Brasilien, Sao Paulo

 

Vi bedriver svenskundervisning i Brasilien sedan 2006 i samarbete med Svenska Handelskammaren i Sao Paulo. Vi har både kurser i grupp och privatlektioner. Många av våra elever är brasilianare som är på väg till Sverige på grund av arbete eller studier.


Undervisning i svenska för nybörjare

Chile, Santiago de Chile

Hemsida: www.ichs.cl

Det chilensk-svenska kulturinstitutet (Instituto Chileno Sueco de Cultura) erbjuder sedan 2013 tremånaderskurser i svenska för nybörjare, i några fall också fortsättningskurser. Studenterna är i huvudsak ungdomar som ska studera eller arbeta några månader i Sverige, eller som har en svensk partner. Lektionerna är på vardera 1,5 timme två gånger i veckan, dvs 12 timmar per månad.

Instituto Nordico

Colombia, Bogota

Hemsida: www.institutonordico.com

Vi har anordnat kurser i svenska, norska och engelska i Bogotá Colombia sedan 2007. Det finns också möjlighet att göra SWEDEX samt TISUS proven hos.


Svenska Föreningen på Cypern

Cypern, Limassol

Hemsida: www.svecyp.com

Svenska Skolan

England, London

 

Undervisning i grupp eller privat.


Globatris AB

England, London

Hemsida: www.learnswedish.globatris.se

Privatlektioner i svenska för vuxna, tonåringar och barn. Undervisningen sker online, via t.ex. Skype. Lektionerna är individuellt anpassade men fokus är oftast på att kunden snabbt ska lära sig att vara bekväm med att prata svenska framför allt inom de områden denne berörs av - dagligt liv i Sverige; prata med släkt och vänner i Sverige; specialämne. I undervisningen vävs kulturella aspekter in på ett naturligt sätt då språk och kultur hänger ihop. Kunderna återfinns över hela världen, i åldrar från 3 - 80 år.

Manchester Swedish Language Meetup Group

England, Manchester

Hemsida: www.meetup.com/Manchester-Swedish-Language-Meetup-Group/

Vi är en trevlig grupp som träffas socialt och online för att... 1) Hjälp människor som försöker lära sig svenska. 2) Hjälp personer som redan kan svenska och vill behålla sin talade svenska genom att öva på språket. 3) Ge information till alla som vill åka och arbeta och bo i Sverige utifrån vår kunskap om att göra just det själva. 4) Mötes för sociala aktiviteter som måltider, promenader, konserter osv. Vi håller två onlinemöten i veckan, ett för nybörjare som börjar med svenska och ett mer avancerade konversationsmöten, för de som redan kan språket. Före covid-pandemin brukade vi träffas i centrala Manchester och har nyligen gått tillbaka till att ibland träffas personligen också.


Intresserad av fler skolor med vuxenundervisning? Bläddra vidare!