Vuxenundervisning

Här hittar du en förteckning över vuxenutbildningsenheter utomlands. Sidan uppdateras kontinuerligt.

Totalt antal: 112, antal elever registrerade idag 4770
Sök skolenhet - Lägg till skolenhet

Global Svenska Plus SAS

Frankrike, Nice

Hemsida: www.globalsvenska.com

Global Svenska Plus erbjuder kvalificerad utbildning och handledning i svenska och svenska som andraspråk. Vi arbetar med nybörjarkurser och mer avancerade utbildningar inför certifieringar och tester som Valideringstest C1 och Tisus, och vi har ett unikt program i svenska knutet till språkkurserna på International Baccalaureate, till exempel IB Swedish A. Utbildningarna ges både på plats i trakten av Nice och genom fjärrundervisning, där du ser och hör din lärare i realtid online. Vi kan därför erbjuda undervisning i de flesta av världens tidszoner. Våra lärare har internationell erfarenhet och fullständig lärarutbildning. De som undervisar i svenska har även svensk lärarlegitimation och vi har tillgång till svensk specialpedagog och internationell studie- och yrkesvägledare. Samtliga fjärrundervisande lärare har genomgått eller genomgår utbildning för digitaliserad pedagogik och alla lärare på IB har internutbildats.

ANNO, Association Nordique de l'Ouest - Svenskakurs i Rennes

Frankrike, Rennes

Hemsida: www.anno-nordique.org/cours-de-suedois/

Den nordiska föreningen ANNO, Association Nordique de l'Ouest, grundades 1987. Den sprider nordiska traditioner och kultur i västra Frankrike och organiserar trevliga tillfällen för skandinaver och människor som älskar Norden att träffas. Vi ger svenskakurser i Nantes sedan 2019 och i Rennes sedan 2022... Välkomna!


Svenska språkföreningen i Athen

Grekland, Aten

Hemsida: www.svenska.gr

Axonas

Grekland, Chatzikou

Hemsida: www.axonas.edu.gr


Volkuniversiteit Almere Nederland

Holland, Almere

Hemsida: Volksuniversiteitalmere.nl

Volksuniversiteit Amsterdam

Holland, Amsterdam

Hemsida: www.volksuniversiteitamsterdam.nl/

Volksuniversiteit Amsterdam har erbjudit svenskundervisning (kursverksamhet) för vuxna i över 50 år. Själva Volksuniversiteit Amsterdam firade 100-årsjubileum 2013. HT 2018 var det 5 svenskgrupper med sammanlagt 42 studenter, A1-B2-nivå. Varje kurs består av 12 lektioner, där deltagarna övar utifrån specialskrivna texter för vuxna nybörjare med grammatik, ordförråd, skriftlig och muntlig produktion samt uttal och stavning. Dessutom är en del samhällsinformation inbakad i lektionerna, där deltagarna får aktuella kunskaper om svenska förhållanden.


Volksuniversiteit

Holland, Eindhoven

Hemsida: www.vu-eindhoven.nl

Sandford Language Institute

Irland, Dublin

 


Intresserad av fler skolor med vuxenundervisning? Bläddra vidare!